Oua Benedict

de LadyCrs in Aperitive / Garnituri, 24 Sep 2012 | 5106 vizualizari

 

Ingredientele sunt pentru 2 persoane. Am avut ceva emotii la prepararea lor..pentru ca imi era teama ca o sa imrpasii ouale in vas..insa e mai chiar mai simplu decat mi.am imaginat. Este chiar un mic dejun special, satios si gustos pe care cu siguranta am sa il mai prepar! :)

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de paine (reteta originala era cu briosa englezeasca...data viitoare voi alege chifla ca este mult mai pufoasa)
  • 4 oua
  • jumatate de ceapa
  • 150 ml otet
  • praf de sare
  • piper
  • cam 12 feliute de sunculita condimentata am folosit eu ( reteta originala era cu bacon)
  • pentru sosul olandez avem nevoie de: 2 galbenusuri,zeama de la o jumatate de lamaie, 100 grame unt, piper si sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua Benedict:

Asadar avem nevoie de un vas incapator ( am folosit ceaunul ....reteta spune un vas in care sa incapa 4 l de apa) pentru a fierbe ouale, tigaie pentru prajit sunculita si painea si vase pentru sos care va fi preparat la baie de aburi.

Untul il lasam la temperatura camerei si il taiem bucatele. Tocam si ceapa marunt.

Punem la fiert apa in care vom fierbe ouale si vasul cu apa pentru sos. Cand va da un clocot vasul pentru oua punem sarea si otetul , reducem focul...facem un vartej cu lingura si punem ouale rand pe rand cu grija sa nu se imprastie albusurile ( am facut vartej mereu si ele s-au adunat singure). Le lasam 3 minute si le scoatem cu o spumiera si le punem pe servetele.

Vom praji feliile de sunculita pana devin crocante, apoi paine si le scoatem pe un servetel.

Lasam sosul la urma ..pentru ca celelalte ingrediente se vor raci cat de cat si daca este el mai fierbinte vom crea un echilibru. Amestecam galbenusurile cu zeama de lamaie si amestecam cu telul pana devine spumos...Apoi il punem pe baie de aburi si il lasam pana incepe sa se lege si devine ca o crema..dupa care adaugam untul bucatica cu bucatica, amestecand mereu. Este gata cand are consistenta unei maioneze. Il potrivim de sare si piper.

Punem feliile de paine...sunculita...oul....sosul si ceapa...si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Benedict" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

alinutzika 1

24.09.2012, 22:00

tare apetisant!

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 19:03

de mult incerc sa le fac

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza sarata si ceapa verde